Beurer Romania
Cos

Despre Noi

Povestea Beurer a inceput in anul 1919, cand Käthe Beurer, traind alaturi de sotul ei Eugen Beurer, in conditii foarte dificile in Ulm, a avut o idee inovatoare. Datorita firii sale ambitioase, aceasta idee a prins contur si s-a pus in practica. Ca si alternativa la clasica sticla cu apa calda (utilizata pentru diverse afectiuni, precum dureri musculare, dureri menstruale, etc.), Käthe Beurer a adus pe piata perna electrica – o idee cat se poate de stralucita, pentru acele vremuri.

Heinrich Stange, care era deja familiarizat cu aceasta tehnologie, inca din 1908, din Statele Unite ale Americii, a fost sprijinul perfect pentru Kathe si Eugen Beurer, cnd acestia au decis sa o ia pe calea antreprenoriatului si sa inceapa productia de perne electrice. Desi conditiile au fost precare si “echipa” a intampinat dificultati, primele bucati au fost realizate in dormitorul personal, folosind 2 masini de cusut.

In 1923, datorita situatiei economice, mica afacere era in pragul falimentului. Insa, increderea in produs i-a ajutat sa mearga mai departe, iar in 1927 antreprenorul Hermann Bantleon s-a alaturat afacerii, pana in 1933.

In 1934, Bernhard Beurer, fiul cuplului fondator, in varsta de 22 de ani se alatura companiei, aducand energie si entuziasm. Tanarul devine reprezentantul de vanzari al produselor Beurer, calatorind in toata tara, iar afacerea capata o crestere semnificativa. Astfel, in 1935, compania avea deja peste 100 de angajati. Compania isi muta sediul intr-un spatiu mai mare, pe locul unui fost restaurant din Ulm, unde se afla si astazi.

In 1940, o data cu inceperea razboiului, Beurer produce imbracaminte termica, speciala, pentru piloti. Consecintele razboiului sunt tragice asupra intregului oras Ulm, compania fiind extrem afectata: sediul distrus, materiale si aparatura scumpa, toate fiind distruse. O revenire parea imposibila... Dar spiritul antreprenorial al familiei Beurer a fost baza repunerii pe picioare a afacerii.

Au urmat ani de investitii puternice pentru relansarea brandului, in 1950 avand loc prima aparitie cu stand propriu la Targul din Hanovra. In 1952, compania lanseaza pe piata patura electrica, urmata fiind in anul urmator de salteaua electrica.

Beurer devine principalul contribuabil, la venitul de stat, urmand ca in 1954 sa se reinceapa constructia noii fabrici.

Dupa 10 ani, datorita cresterii afacerii, se construieste o noua aripa a afacerii in Uttenweiler. Compania are peste 400 de angajati si peste 6.5 milioane marci.

In 1967 se alatura afacerii Hans-Dieter Bühler, ginerele lui Bernhard Beurer, ajungandu-se astfel al a treia generatie a familiei Beurer.

In 1970, Kathe Beurer paraseste aceasta lume, urmata de Eugen Beurer in 1973, Bernhard Beurer devenind astfel managerul companiei. In 1974, Beurer cumpara producatorul de produse de incalzire Hadi, iar in 1979 se lanseaza prima perna de incalzire pentru gat.

Anul 1986 este marcat de o noua inventie, care va ramane in istorie: produsele de incalzire au acum functia de oprire automata.

Pentru a compensa stangnarea pietii in ceea ce priveste produsele de incalzire, in perioada urmatoare, compania se axeaza pe produsele Body Fit: aparate de masaj, lampi cu infrarosu, tensiometre si termometre.

Din 1990 Beurer a inceput dezvoltarea in intreaga Europa. Urmeaza ani de investitii si achizitii, iar in 1996 Beurer devine singurul producator de produse de incalzire din Germania.

Dupa 5 ani, Beurer devine lider european in productia de aparatura electrica pentru sanatate.

Anul 2002 este marcat de doua evenimente: Bernhard Beurer moare in Ulm; se lanseaza o noua linie de produse: cantarele.

Marco Buhler devine a patra generatie care se alatura companiei. Urmatoarea gama care cunoaste un succes real este cea dedicata frumusetii (produse de manichiura, saune faciale, etc.)


In anul 2006, compania deschide sediul pentru controlul calitatii si gestionarea furnizorilor in Hong Kong. Urmeaza parteneriate incheiate in Europa de Est, Asia si Orientul Mijlociu. Lansari de noi game, precum gama de produse Janosch, Udo Walz by Beurer, gama Elle. In anii urmatori, Beurer tine pasul cu tehnologia, creand linii de produse dedicate monitorizarii sanatatii si somnului, cu aplicatiile mobile aferente.  Denumirea companiei: BER MEDICAL SRL

Adresa Sediului Social: BLD. IULIU MANIU, NR.7, sector 6, mun. Bucuresti, 061072

Cod unic de inregistrare: 26916266

Nr. Reg. Comertului: J40/4202/2014

IBAN: RO12BTRL00501202W25178XX

Banca: BANCA TRANSILVANIA S.A.

Cod CAEN principal4646 - Comert cu ridicata al produselor farmaceutice

Adresa sediului fiscal: Bld. Iuliu Maniu, 7, Sector 6 Mun. Bucureşti, MUNICIPIUL BUCUREŞTI


Obiecte de activitate:

4646 – Comert cu ridicata al produselor farmaceutice

4754 - Comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrocasnice, in magazine de specialitate

4773 – Comert cu amanuntul al produselor farmaceutice, in magazine de specialitate

4774 – Comert cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice, in magazine de specialitate

4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet

5210 – Depozitari

3299 – Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.


Puncte de lucru:

strada Gheorghe Margarescu nr. 14, Oradea, jud. Bihor


Autorizatii:

Aviz de functionare Nr. 5935/ 24.05.2021, emis de Ministerul Sanatatii Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania