dureri de spatee

Se poate trai fara dureri de spate

Oare cine nu a avut, macar o data in viata, dureri de spate si, uneori, atat de crunte incat nici medicamentele nu reuseau sa te scape de ele? In ultimul timp, insa, in lupta impotriva acestor dureri a inceput sa se foloseasca, tot mai des, electrostimularea musculara analgezica, o tehnologie avansata existenta si accesibila, acum, tuturor.

Dar sa vedem, pentru inceput, ce este, de fapt, durerea de spate si care sunt cauzele aparitiei acesteia ?

Durerea de spate, dupa raceala, este cea care ne determina sa mergem la medic cel mai adesea. In general, dupa 30 de ani, majoritatea populatiei (opt din zece persoane) se confrunta cu aceasta durere, fiind una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate ale oamenilor. Ea poate fi declansata fie de ridicatul unor greutati, de statul in frig sau, pur si simplu, de o miscare gresita. Durerile de spate pot fi cauzate fie de afectiuni ale muschilor, de o deplasare a discului intervertebral sau, mai grav, de o hernie de disc, o artroza sau de afectarea nervilor lombari. In functie de localizare, de modul de manifestare si de intensitate, durerea de spate, in termeni medicali, poate fi o lombalgie, lumbago, lombosciatalgie (sciatica), lombosacralgie.

Un factor agravant al acestor dureri il poate constitui greutatea corporala crescuta dar nu numai. Astfel, o pozitie incorecta mentinuta un timp prelungit, miscari si exercitii facute incorect, stresul fizic si psihic care determina o tensiune musculara excesiva ori sedentarismul care atrage dupa sine un tonus muscular diminuat sunt doar cateva dintre cauzele care accentueaza durerile de spate.

Pentru inlaturarea neajunsurilor provocate de durerile de spate, folosirea unui aparat de electrostimulare poate fi mai mult decat benefica. Acesta este deosebit de eficient in tratarea spasmului muscular, a durerii si atrofiei musculare ca urmare a diferitelor afectiuni de la nivelul spatelui.

Cum functioneaza electrostimularea?

Aparatul de electrostimulare emite semnale electrice care interfereaza cu semnalele dureroase si, blocand neuronii senzitivi, diminueaza durerea. Astfel, datorita unor contractii nervoase involuntare care se produc, nu doar ca se elimina durerea de spate ci se si relaxeaza si fortifiaza muschii, lucru pe care exercitiile fizice nu reusesc sa il faca cu o asemenea eficienta.

De asemenea, prin electrostimularea musculara, se restabileste nivelul optim de oxigen si nutrienti din musculatura obosita, facilitandu-se eliminarea toxinelor si ajutand in accelerarea procesului de recuperare. Impulsurile electrice au menirea de a stimula nervii din zona afectata si, ca urmare, acestia trimit semnale la creier ceea ce atrage dupa sine o crestere a nivelului de endorfine si neuropeptide, cunoscute ca substante ce lupta impotriva durerii. Drept consecinta, durerea se amelioreaza, stimularea nervilor blocand aparitia altor semnale dureroase.

Aparat de electrostimulare EM49
Aparat de electrostimulare EM49

Inca o consecinta a folosirii acestei tehnologii in tratarea durerilor de spate este si imbunatatirea circulatiei sangvine periferice, ceea ce atrage dupa sine reducerea inflamatiei musculare si sporirea efectului analgezic.

Deci, durerea de spate poate fi inlaturata cu un efort fizic minim, in timp scurt, comod, relaxant, folosind electrostimularea.

In magazinul nostru gasesti o gama variata de aparate pentru electrostimulare!

Centura lombara EM38

About the author