Ingrijirea tenului vara

In sfarsit, vara s-a instalat cu drepturi depline! Soarele a pus stapanire pe bolta cereasca si, acum, am inceput sa ne plangem ca e prea fierbinte, ca „arde” prea tare… Fireste, cea care simte, prima, efectele arzatoare ale razelor este pielea. Ca sa nu sufere din aceasta cauza si sa beneficieze din plin de actiunea binefacatoare a razelor ultraviolete, este necesar sa ai grija de ea cat mai corect si, astfel, vei intarzia procesul de imbatranire, de deshidratare si ridare.

Canicula suprasolicita organismul fortandu-i resursele de reglare termica si, in acest sens, pielea sufera cel mai mult deoarece, din cauza vasodilatatiei, se agraveaza bolile pielii precum dermatita seboreica sau acneea. Pe de alta parte, produsele chimice folosite la ingrijirea si igienizarea piscinelor ca, de pilda, clorul ori factori meteo cum e vantul si, mai ales, soarele pot accentua procesul de imbatranire.

Dar nu numai factorii externi influenteaza aspectul pielii noastre. In acest sens, un rol important il ocupa si varsta de care trebuie, neaparat, sa tinem cont atunci cand folosim produsele de ingrijire. Exista produse cosmetice recomandate persoanelor tinere diferite ca si compozitie de cele indicate celor ajunse la o oarecare maturitate sau varstnicilor. Folosindu-le corect, vom suporta mult mai usor expunerea la ultraviolete ajutandu-ne sa hidratam, sa emoliem sau sa ne exfoliem piele, in functie de necesitate. Chiar si cremele fotoprotectoare trebuie folosite diferentiat in functie de varsta, tip de ten si, in general, in functie de caracteristicile fiecarui corp.

Pentru ritualul de seara, de ingrijire a tenului, alege una din periile faciale concepute pentru curatarea tenului, perfecte pentru zilele calduroase, cand tenul se incarca de praf si impuritati.

Vara, cerintele pielii se modifica. Daca, pe perioada iernii, cremele grase erau cele folosite cu preponderenta, vara acestea trebuie inlocuite cu produse de hidratare, mai ales, din acelea care au in compozitie apa termala iar cremele fotoprotectoare trebuie alese in asa fel incat factorul de protectie sa fie cat mai mare. De factorul de protectie al cremelor trebuie sa tinem seama in mod deosebit. Astfel, in primele zile de expunere la soare, vom cauta produse cu un indice cat mai mare. Asemenea creme cu indice de protectie mai mare de 50 li se recomanda si persoanelor cu pielea roscata sau blonda; cele cu pielea normala sau satena vor cauta crema cu indicele 25-30 iar brunetelor le este suficient un indice de protectie de 15-20.

Expunerea la soare, pe langa efectele benefice, implica si unele riscuri deoarece, daca inainte de plaja, nu ai facut un control al pielii in cazul in care ai alunite sau alte probleme, riscul este si mai mare dat fiind ca ultravioletele, dincolo de o imbatranire prematura, favorizeaza si aparitia cancerului de piele.

Sa nu uitam parul care, vara, este mult mai des spalat din cauza ca se transpira mai mult, se ingrasa mai repede. Pentru a-i asigura un aspect cat mai frumos si in aceasta perioda, e bine sa folosim masti care sa il protejeze impotriva razelor ultraviolete. In acelasi timp, vara este extrem de prezent efectul de electrizare al parului. Beurer, cu solutia inovatoare, ne scapa de aceasta problema. Daca doresti sa ai un par intins, frumos, drept si stralucitor, alege placa de par HS80 cu Tehnologie Triple Ionic – Tehnologie de ionizare cu ioni negativi, in 3 trepte.

Daca parul tau iti da senzatia ca este uscat, iti da de furca si se incalceste tare, alege una din periile pentru descalcire, cu ioni

In achizitionarea unui produs cosmetic este recomandat sa fie consultat un specialist care sa sugereze cea mai potrivita crema pentru pielea noastra. Putem face si singure teste care sa ne ajute sa determinam tipul de ten (de pilda, testul cu foita subtire: daca aceasta se ingrasa, e vorba de o piele grasa daca nu, e un ten normal). Nu vom cumpara produse cosmetice de plaja la intamplare cand stim ca avem alunite sau alte afectiuni ale pielii. In aceasta situatie, este absolut necesara recomandarea unui medic dermatolog.

Pentru mentinerea unei piei sanatoase, frumoase si cu aspect tanar cat mai mult timp, trebuie sa ne formam o rutina si sa avem constanta in algoritmul de ingrijire al acesteia: indiferent de situatie, sa nu sarim peste curatarea tenului dimineata deoarece glandele sebacee sunt foarte active pe parcursul noptii; seara, sa inlaturam machiajul si sa curatam tenul pentru a inlatura factorii poluatori. Dupa curatare, de doua ori pe saptamana pentru o piele normala si doar o data pentru pielea mai sensibila, sa nu neglijam aplicarea unui tratament de exfoliere. Aceasta procedura va fi urmata de aplicarea unei creme hidratante pentru emoliere. In acest sens, exista si creme hidratante nuantatoare de culoare, creme care ne pot ajuta fie sa neutralizam nuanta rosiatica produsa de razele soarelui sau de caldura excesiva, fie sa imitam o usoara nuanta de bronz. Indiferent ce tip de crema folosim, trebuie sa fim atenti la factorul de fotoprotectie.

Si inca o recomandare: cand mergem la plaja este indicat sa nu folosim anumite tipuri de medicamente care nu se recomanda sa fie asociate cu expunerea la soare: antiinflamatoarele (care au capacitatea de a sensibiliza pielea si de a favoriza aparitia arsurilor solare), antibioticele, antiepilepticele, anticancerigenele. In cazul in care urmezi un anumit tratament, cel mai indicat este sa consulti medicul inainte de expunerea la soare.

About the author