ingrijirea tenului

Ingrijirea tenului primavara

Venirea primaverii aduce in sufletele oamenilor bucuria reinvierii naturii iar tenul nostru se simte, din nou, rasfatat de razele gingase ale soarelui. Urmele lasate de gerul iernii pe fata noastra sunt, insa vizibile: pielea e uscata, are un aspect galbui, e lipsita de vitalitate, pot aparea iritatii, eczeme,puncte albe sau negre, relief neuniform, pori dilatati, pete post-acnee sau pistrui iar prospetimea ei pare sa fi disparut…

Variatiile de temperatura din timpul iernii dar si o alimentatie saraca in vitamine si minerale isi pun, cel mai adesea, amprenta asupra tenului nostru.

De ce are primavara un asemenea efect de agravare a problemelor tenului? Iata cateva explicatii:

  • o data cu cresterea temperaturii, se accentueaza deshidratarea tenului
  • schimbarile bruste de temperatura dar si vantul atrag dupa sine o uscare accentuata a pielii dar si o sensibilizare a ei
  • sa nu uitam ca, primavara, razele ultraviolete sunt mai puternice iar tenul nu este protejat
  • se inmultesc substantele alergene din aer (polenul, praful, mucegaiurile)
  • tenul e mai predispus la iritatii, secreta mai mult sebum si e mai deshidratat.

Iata de ce, o data cu venirea primaverii, trebuie sa-i acordam pielii o atentie marita pentru a-i reda stralucirea si  prospetimea.

In primul rand, un tratament intensiv de hidratare este absolut obligatoriu. Acestuia e bine sa ii asociem o serie de vitamine si antioxidanti pentru a hrani celulele pielii cu „combustibil de calitate”.

Apoi, nu omite sa faci, saptamanal, un peeling facial (poti incerca o perie faciala, un aparat de microdermabraziune pentru o cuaratare in profunzime a tenului, o sauna faciala) urmat de aplicarea unei masti hidratante. Ar fi indicat ca aceasta sa fie de tip gel transparent pe baza de apa termala iar, pentru ochi, aplica saptamanal patch-uri hidratante, timp de 15 minute…

Curatarea tenului este un pas foarte important pentru a-l ajuta sa isi recapete stralucirea. De aceea, va trebui sa ii asiguri o curatare in profunzime pentru a indeparta celulele moarte, punctele negre, cosurile sau alte impuritati. Cel mai de efect este dar ai grija sa alegi, daca ai un ten mai sensibil, un gel pentru gomaj cu particule mai fine.

Dupa indepartarea produsului de curatat, este necesar sa folosesti o crema de fata adecvata sau o masca hranitoare si hidratanta, adecvata tenului tau.

Iti recomandam aparatul pentru curatarea porilor de la Beurer, pentru o curatare in profunzime a tenului, prin tehnologia vid.

Ar fi bine ca, in urma consultarii unui nutritionist, sa faci o cura de vitamine si minerale si, fireste, nu uita sa te hidratezi corespunzator stiut fiind ca, pentru hidratarea pielii, cea mai buna apa este cea plata alcalina, ionizata negativ, cu un PH apropiat de 8.

Si inca un sfat: renunta la fumat iar dimineata bea, zilnic, un fresh de rodie. Astfel garantat, in 30 de zile  pielea ta va fi superba radiind de frumusete si sanatate!

Testeaza produsele de infrumusetare Beurer!

About the author