feminitate

Sanatatea si… moda feminina

Ne place sa fim cochete, sa atragem privirile, „sa ne simtim bine in pielea noastra” si, oare, ce ar putea atribui mai multa feminitate tinutei noastre decat fusta? Aceasta aduce o nota in plus elegantei noastre si, mai mult decat atat, atunci cand o purtam, acumulam energia feminitatii, proprie noua – dupa cum au constatat specialistii in domeniul energeticii personale.

De-a lungul timpului, din antichitatea pana in zilele noastre, caracteristica unei tinute feminine era fusta sau rochia si acest lucru se regaseste in toata lumea, oriunde ne-am duce. In ciuda faptului ca civilizatia moderna ne-a indepartat de natura si de fortele ei, este bine cunoscut faptul ca femeia se diferentiaza de barbat nu numai prin caracteristicile fizice ci si prin energetica diferita, dat fiind ca barbatii acumuleaza energie din cosmos iar femeile, preponderent, din pamant.

De ce fusta si nu pantalon? Care este forma pa baza careia este conceputa o fusta? Cea de con, adica largita in partea de jos. De ce a fost construita asa? Nu intamplator s-a inventat o asemenea forma: avand o deschidere mai mare in partea de jos, fusta ii va permite femeii sa acumuleze, din pamant, mai multa energie si putere. Astfel, ea va fi mai asigurata material si va fi ajutata sa fie fertila. Gandindu-ne la corpul fizic, este bine stiut ca energia femeii este concentrata in uter. Barbatii, neavand un asemenea organ, pentru a obtine energia pamantului, o vor lua de la femeie. Imbracata in pantalon, femeia pare sa intrerupa acea legatura cu pamantul, oprind fluxul energetic catre uter care se secatuieste. Fireste, acest lucru va influenta si relatia cu barbatul dat fiind ca, acesta, are nevoie de energia femeii. Femeia ii confera barbatului stabilitate, liniste, calm, stimulandu-i creativitate. Lipsit de dragostea, gingasia, mangaierile femeii, barbatul devine dur, rece, violent, impulsiv.

In zilele noastre, femeia, cel mai adesea, se imbraca in pantaloni, blugi. Ca urmare, isi va alimenta, din punct de vedere energetic, spiritul printr-o alta modalitate, care nu ii este specifica ei ci barbatului si, ca urmare, este perturbat schimbul de energie dintre cei doi parteneri. Aceasta dereglare se va regasi in modul de manifestare, la nivel fizic prin diferite boli dar si prin deteriorarea relatiilor armonioase dintre parteneri, dteriorare manifestata prin neintelegeri si certuri.

Optiunea pentru o tinuta care sa includa pantalon si nu fusta este argumentata prin faptul ca sunt mult mai comozi,mai practici si…la moda. In pantaloni poti face, mai usor, lucrari care, de cele mai multe ori, sunt destinate barbatilor, te misti mai lejer si mai repede. Normal ar fi ca, respectandu-te ca femeie, sa nu te apuci sa ridici greutati mari ori sa faci lucruri care, stii foarte bine, intra in atributiile barbatului. Normal ar fi sa astepti barbatul iar, acesta, ca un adevarat cavaler (cum ar trebui sa fie!!!), sa se ofere sa te ajute.

Incearca un exercitiu de testare a starii tale de spirit atunci cand imbraci o rochie sau o fusta frumoasa. Nu simti ca ti se schimba dispozitia? Parca te inunda o energie binecunoscuta dar, adesea, uitata.

Un loc important il are, pe langa forma fustei si lungimea acesteia. In vremurile indepartate, se purtau rochiile foarte lungi, pana in podea. In acest fel, contactul femeii cu pamantul era mai strans si se putea alimenta mai usor cu energia acestuia. Fiind si foarte larga, prin invaluirea in timpul mersului, se formeaza acele campuri torsionare care au menirea de a amplifica energia pamantului. Astfel, poalele fustei sunt un adevarat cerc de protectie care apara centrele sexuale ale femeii. Sanatatea organelor de reproducere feminine este in stransa dependenta de functionarea corecta a acestor centre.

Imaginea unei femei in fusta lunga este strans legata de puritate, castitate, inocenta. Fusta lunga are si rolul de a proteja femeia de privirile necuviincioase ale barbatilor, priviri care sunt similare „ochiului rau”, creand goluri in centrele energetice inferioare si ducand la pierderea energiei sexuale a femeii.

Deci, pe langa aspectul estetic, fusta poarta in sine si un sens sacru, mentinand eterna legatura cu pamantul-mama si subliniind gratia si frumusetea unei femei, innobiland tot ceea ce inseamna feminitate, gingasie, empatie, dragoste, grija, atentie caracteristice ei, femeii.

About the author