electrostimulare

Electrostimularea musculara si durerile de spate

Nu rareori ne confruntam cu niste dureri de spate extrem de greu de suportat si care, in ciuda analgezicelor  luate, nu cedeaza. Si, totusi, mai exista o solutie, dincolo de tratamentul medicamentos: electrostimularea musculara analgezica, o procedura care iti salveaza nu doar timpul si banii ci te scapa si de dureri.

Aparatul de electrostimulare musculara te poate ajuta fiind eficient in tratarea spasmului muscular, a durerii si a atrofiei musculare care apar in urma unor afectiuni ale spatelui. Prin interferenta semnalelor electrice transmise de aparat cu semnalele dureroase se blocheaza neuronii senzitivi si, ca urmare, durerea se diminueaza. Treptat, aceasta va fi eliminata in totalitate, muschii se vor relaxa iar tonusul lor va atinge valoarea optima. Dat fiind ca, prin  electrostimularea musculara sunt antrenati muschi intr-un mod complex rezultand contractii musculare involuntare, se obtin rezultate care nu se pot atinge doar prin exercitiile fizice.

Prin electrostimularea musculara se restabileste nivelul optim de oxigen si de nutrienti in musculatura afectata si, astfel, se faciliteaza eliminarea toxinelor iar viteza de recuperare in urma unui efort intens este mult crescuta si cu o eficienta maxima.

electrostimulare

Rezultate remarcabile se obtin cu ajutorul unui aparat de electrostimulare musculara si in tratarea herniei de disc. Este bine stiut ca vertebrele, in numar de 24, care alcatuiesc coloana vertebrala, sunt legate intre ele printr-un disc intervertebral. Acesta este format dintr-un inel exterior fibros si rezistent si un tesut gelatinos elastic care poarta numele de nucleu pulpos. Discul actioneaza ca un amortizor, conferind coloanei vertebrale protectie in caz de socuri sau de miscari bruste. In situatia in care inelul exterior a suferit o leziune in urma unui traumatism sau este slabit ca efect al imbatranirii ori a unor boli degenerative, se poate ca nucleul pulpos, datorita presiunii care se exercita asupra sa, sa iasa din disc si, astfel, apare hernia de disc. Discul intervertebral se fragmenteaza si exercita presiune asupra radacinilor nervoase sau a maduvii spinarii aflate in canalul spinal din vecinatatea sa, comprimandu-le. Hernia de disc apare, cel mai adesea, in zona inferioara a coloanei vertebrale (regiunea lombara).

Care sunt simptomele herniei de disc?

  • durere violenta, continua la nivel lombar care se acutizeaza la schimbarea pozitiei, la mers, la efort si, chiar, la o simpla tuse ori stranut
  • durere care se manifesta de sus in jos (in functie de zona si nervul afectat) si afecteaza fesa, fata posterioara a coapsei, picioarele si degetele. Acestei dureri i se asociaza senzatiile de amortire, furnicaturi si intepaturi. Treptat, scade forta musculara, se diminueaza reflexele membrelor inferioare sau, chiar, paralizeaza piciorul. Ne putem confrunta si cu tulburari de mictiune sau de potenta sexuala.

In tratarea herniei de disc, rezultatele cele mai remarcabile s-au obtinut prin asocierea procedurilor terapeutice, precum masajul, aplicarea locala de caldura (parafina, diatermicele si ultrasunetele) sau frig (gheata). In ultimul timp, alaturi de aceste proceduri conservatoare de tratare a herniei de disc, se foloseste tot mai mult electrosti-mularea musculara observandu-se o imbunatatire semnificativa a starii de sanatate a pacientilor, acestia nemaiacuzand dureri.

About the author