electrostimulare

Electrostimularea – beneficii si recomandari

Ce este electrostimularea?

Tot mai mult se vorbeste despre aceasta procedura ca avand un efect benefic asupra organismului nostru. Dar sa vedem ce este electrostimularea. Simplificand, am putea considera aceasta procedura ca fiind un fitness intensiv, tinand seama de faptul ca efectul unui antrenament de gimnastica continua de 6-8 ore se poate obtine intr-o singura sedinta de doar 45 minute de electrostimulare iar rezultatul este evident si vizibil imediat. Cum se explica toate acestea? Prin electrostimulare se produc niste impulsuri electrice care au ca efect o miscare vibratorie la nivelul muschilor iar intensitatea, frecventa si tipul acestor impulsuri se regleaza in functie de gradul de suportabilitate al fiecaruia. Ca urmare, caloriile si grasimile in exces, se ard pe parcursul sedintei deoarece se solicita o cantitate mare de energie in muschi, energie pe care acestia o iau din grasimi, arzandu-le.

electrostimulare

De ce electrostimulare?

Oare cine nu isi doreste un corp frumos, muschi fermi, abdomen plat, postura corecta? Pe langa toate acestea, prin electrostimulare se mai obtine si reglarea metabolismului, arderea mai rapida a grasimilor, cresterea gradului de oxigenare in zona in care se aplica electrostimularea precum si o mai buna circulatie a sangelui.

Nu putine sunt persoanele care manifesta o oarecare reticenta fata de senzatiile pe care le-ar putea experimenta in timpul aplicarii acestei proceduri. Exista riscuri? Categoric, riscurile sunt eliminate 100% iar senzatia incercata in timpul unei sedinte de electrostimulare este asemanatoare celei de la masaj, placuta si relaxanta. Exista, de asemenea, posibilitatea de a regla aparatul in functie de preferintele si gradul de suportabilitate al fiecarei persoane.

electrostimulare

In cazul in care, pe langa fortifierea musculaturii, se urmareste si scaderea in greutate, electrostimularea  trebuie sa fie insotita si de un regim alimentar sanatos. E bine sa se renunte la alimentele hipercalorice, la mesele de seara, dupa orele 18, sa se bea acel minim de 2 litri de apa / zi.

Efectele electrostimularii variaza foarte mult in functie de fiecare organism in parte dar primele rezultate se pot vedea dupa cateva saptamani, fiind necesare 2-3 sedinte/saptamana. Trebuie avut in vedere ca, prin electrostimulare nu se scade in greutate ci se micsoreaza circumferinta. Tocmai de aceea, dupa ce se ajunge la forma corporala dorita, este indicat sa se continue sedintele de electrostimulare pentru intretinere, o data la 7 zile si, fireste, sa se mentina un stil de viata cumpatat pantru a nu permite grasimilor sa se acumuleze din nou.

aparat electrostimulare beurer
Aparat electrostimulare Beurer EM80

Prin urmare, de ce sa optam pentru electrostimulare? Iata cateva argumente: reda fermitatea muschilor, ajutandu-ne sa ne remodelam corpul. Prin stimularea metabolismului, se micsoreaza circumferinta zonelor in care s-a aplicat electrostimularea si ne ajuta sa scadem in greutate eliminand grasimea atat de suparatoare. Fireste, toate acestea sunt insotite si de reducerea celulitei si a acelui foarte neplacut aspect de coaja de portocala. Prin sintetizarea de colagen si elastina, are efect si asupra pielii care devine mai elastica. Sa nu uitam de accelerarea circulatiei sangvine sau de tratarea artritei si a reumatismului, ajutandu-ne sa avem o viata mai sanatoasa. Diminueaza stresul, durerile musculare dar stimuleaza si echilibrarea tranzitului intestinal si, in general, genereaza o stare de bine.

Totul, insa, depinde de fiecare persoana in parte dat fiind ca fiecare organism are mecanismul propriu de reactie la stimuli exteriori.

About the author