aparate de masaj

Cum sa iti alegi cel mai potrivit aparat de masaj?

Cum sa iti alegi cel mai potrivit aparat de masaj?

Suntem cu totii constienti de efectele benefice ale masajului si stim ca, un masaj bine facut, pe langa faptul ca este placut si relaxant, este si foarte sanatos. De aceea, atat pentru stimularea tuturor simturilor cat si pentru eliminarea stresului si a oboselii, putem apela la aparate de masaj dar acestea trebuie sa fie alese cu foarte mare atentie incat sa raspunda cat mai bine nevoilor tale. Insa, pentru ca nu toata lumea are timp si, chiar, suficiente resurse pentru a merge la salon, aceste aparate pentru masaj in confortul casei proprii constituie o alternativa de luat in seama dat fiind ca sunt la indemana si foarte practice avand un efect de relaxare si tonifiere a muschilor incordati de dupa o zi de munca. Alegerea unui brand sau a unui model anume nu este, insa, foarte usoara deoarece oferta pietii este extrem de variata si de bogata. Nu trebuie sa te orientezi, neaparat, spre modelele sau brandurile cele mai scumpe ci, e bine ca, in primul rand, sa verifici reputatia producatorului, cautand informatii despre activitatea acestuia si, chiar, review-uri de la alti utilizatori.

Aparatul de masaj are o multitudine de beneficii. Pe langa faptul ca te ajuta sa economiseti timp, scutindu-te de deplasarea la salon, are o multime de efecte pozitive: slabire, tonifierea muschilor, relaxare, reducerea celulitei, ameliorarea si, chiar, eliminarea durerilor articulare sau de spate, etc. In momentul in care te decizi sa iti achizitionezi un aparat de masaj, trebuie sa ai in vedere mai multi factori:

tipul de utilizator . In alegerea unui aparat de masaj trebuie avut in vedere si destinatarul, persoana pentru care se achizitioneaza acest aparat, frecventa cu care va fi utilizat, existand diferente semnificative intre aparatele destinate uzului individual si cele folosite de maseuri profesionisti.

tipul de masaj depinde de scop si de zona corporala careia i se aplica. Unele aparate isi intensifica efectele prin incalzirea zonei respective, altele asociaza functiei de vibrare superficiala sau profunda, functia radiatiilor infrarosii sau a ultrasunetelor. Exista aparate care efectueaza un masaj profund prin intermediul unor bile sau altele care utilizeaza cupele cu vid precum si aparate care incorporeaza mai multe tipuri de masaj: masaj de tip rola, de exemplu, asociat cu optiunea de ultrasunete sau lumina infrarosie dar si alte combinatii. In ultimul timp au aparut aparate de masaj cu o serie de functii suplimentare ca, de pilda: drenaj limfatic, accesorii pentru pedichiura, piatra ponce, exfoliere cu ajutorul unor perii rotative moi, etc.

aparat de masaj beurer mg151
Aparat de masaj Beurer MG151

zona corpului pe care o vizezi cu preponderenta, stiut fiind ca aparatele de masaj se concentreaza, in general, pe o anumita zona corporala si, ca urmare, si forma si functiile lor sunt concepute, prioritar, pentru acea parte a corpului. Astfel, exista aparate care se folosesc pentru masajul  fetei. a gatului sau a umerilor dar si a genunchilor, coatelor, spatelui, coapselor, talpilor, etc. Fiecare tip de aparat de masaj, in funtie de destinatie, are indicatii si contraindicatii specifice iar, in cazul in care suferi de afectiuni ce implica tromboza, varicele, coagularea sangelui, este necesar ca, inainte de a-ti achizitiona un aparat, sa consulti medicul.

Vorbind de diferite parti ale corpului, iata, pe scurt, cateva efecte benefice ale masajului: masajul gatului si al umerilor te poate ajuta sa te refaci mult mai usor dupa o zi petrecuta la birou, pe scaun, cel al taliei si al abdomenului ajuta la refacerea tonusului muscular dar si la eliminarea celulitei, masajul facial tonifica muschii si pielea fetei dar poate fi eficient si in cazul sinuzitei iar cel al picioarelor este, mai nou, foarte la moda, medicina recunoscand ca sanatatea picioarelor este strans legata de sanatatea organismului, in intregul sau. Sunt femei pentru care masajul a avut un efect benefic in cazul crampelor menstruale.

aparat de masaj anti-stres
Aparat de masaj anti-stres

forma si greutatea aparatului de masaj sunt alte criterii care trebuie avute in vedere la cumpararea unui asemenea dispozitiv. Un aparat potrivit noua trebuie sa fie usor de tinut in mana si de manevrat astfel incat, in final, masajul sa fi fost unul relaxant nu sa provoace dureri musculare datorita efortului facut pentru a ne masa. Ca sa poata functiona eficient, aparatul trebuie sa fie construit solid dar, in acelasi timp, usor pentru a nu fi greu de folosit o durata acceptabila de timp.

In concluzie, daca si cand doresti sa iti achizitionezi un aparat de masaj, e bine sa tii seama de toti acesti factori dar si mai bine e sa te consulti cu un maseur sau un kinetoterapeut care va sti sa iti recomande un produs care sa raspunda perfect nevoilor tale sau ti-ar putea trasa niste linii directoare legate de functiile pe care ar trebui sa le indeplinesca aparatul cel mai potrivit tie.

About the author